Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Radiokanalen Din Gata ska bli Sveriges hiphop-kanal

Efter femton år som Malmös egen radiokanal satsar P3 Din Gata nu på att bli hela Sveriges hiphop-kanal. Nästa vecka börjar de köra sändningar även från Stockholm och Göteborg med målet att bli ännu nördigare kring hiphop.

Malmörapparen Daniel Kaleebi, mer känd under artistnamnet Kaleevi, blir en av Din Gatans nya profiler.Bild: Oskar Danielsson/Sveriges Radio
När radiokanalen Din Gata drog igång 2006 slog den snabbt an något hos den unga publiken i Malmö. Namn som Susanne Fatah, Saman Bakhtiari, Esman Noroozi och Juan Havana blev nya radioprofiler och deras samtal om Malmö och samhället gjorde att kanalen nådde ut till framför allt unga mellan 15 och 25 år. Enligt undersökningar når man idag ut till var fjärde person i den åldern i Malmöregionen. Kollar man unga med utomnordisk bakgrund stiger siffran till var tredje.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen