Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: För oss som kan få en hel vagn för oss själva känns det väldigt lyxigt

Vid invigningen var det mycket folk. Några dagar senare kunde man ha en hel vagn för sig själv och åka coronasäkert både ut på vischan till ändhållplatsen vid ESS och in till stan, skriver Nils Norrsell.Bild: Hussein E-lalawi
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Vi som bor på Brunnshög tycker att det är fantastiskt att vi förunnats möjligheten att nå Lund C på 11 minuter. Tidigare fick vi ta buss 166 och det tog hela 13 minuter. Med tanke på att spårvägsdriften har beräknats gå back med 30 miljoner kronor om året i 33 år är vi imponerade över att så mycket satsas på oss. Det finns de som tycker att vi kunde ha nöjt oss med vanliga elbussar på egen bana för en bråkdel av kostnaden. De pratar om flexibilitet, medan spårvägsförespråkare föredrar stabilitet. Den så kallade spårvägsfaktorn innebär bland annat att man vet var spårvägen går och att sträckningen inte kommer att ändras, då det skulle kosta för mycket.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen