Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Wiehes idé om antirasistiskt monument blir verklighet redan i år

Mikael Wiehes idé om hur ett nytt antirasistiskt monument i Malmö bör utformas ser ut att bli verklighet redan i år. Hans tilltänkta konstnär har redan påbörjat arbetet. Initiativtagarna välkomnar själva idén, men vill att verket ska tas fram på ett annat sätt. Kanske blir det två olika monument.

Konstnären Susanna Arwin ska skapa verket "Din mamma" utifrån Mikael Wiehes idé och med inspiration från Michelangelos "Pietà".Bild: Ewa Stackelberg och AP
Ska Malmö få ett antirasistiskt monument för att bearbeta det ”kollektiva trauma som Peter Mangs rasistiska dåd orsakade” mellan 2003 och 2010? Det föreslog filmaren Manal Masri, aktivisten Showan Shattak, historikern Robert Nilsson Mohammadi, Hela Malmös verksamhetschef Nicolas Lunabba och Rädda Barnens verksamhetsutvecklare Daniel Diaz i ett upprop i Sydsvenskan i maj 2019.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen