Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Starkt spel av Jessica Biel i suggestiv serie

”Limetown” är en kriminalgåta undersökt med den granskande journalistikens metoder. I sällskap med reportern pendlar vi mellan hopp och förtvivlan i vandringen mellan förbluffande avslöjanden, villospår och blindgångare, skriver Michael Tapper som science fiction-serien på C More.

Jessica Biel i rollen som radiojournalisten Haddock, som undersöker en mystisk händelse där 326 personer försvann.Bild: C More
Science fiction-thrillern ”Limetown” (2015) var en av många poddcastsuccéer som följde i spåren efter framgångssagan ”Serial” året innan. Männen bakom, Zack Ackers och Skip Bronkie, nämner i intervjuer ”Arkiv X” som en förebild. Man har också tagit tydliga intryck av tv-serien ”The leftovers”, David Cronenbergs ”Scanners” och, som nämns i en scen, CIA:s infamösa MKUltra-experiment.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen