Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förbundets vädjan till skånska kommuner – öppna anläggningarna

Flera skånska kommuner har stängt sina anläggningar trots att regeringen har gett grönt ljus för ungdomar och seniorer att träna utomhus. I ett öppet brev vädjar nu Skåneboll att samtliga kommuner måste öppna för alla.
– Det är orättvist att vissa föreningar kan träna medans deras konkurrenter inte ges möjligheten, säger Skånes Fotbollförbunds ordförande Claes Ohlsson.

Att vissa kommuner öppnar upp och andra har fortsatt stängt är orättvist, menar Skånes Fotbollförbund.Bild: Fredrik Sandberg/TT
”Fotboll är viktigt för individ och samhälle” inleder Skåneboll sin skrivelse med och listar sedan flera orsaker till varför kommunerna måste öppna sina anläggningar. Sedan i måndags är det återigen tillåtet för ungdomar födda 2005 och tidigare att träna, om än i mindre grupper och utomhus. Trots detta har flera skånska kommuner fortfarande lås på sina träningsanläggningar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen