Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Tivoli i Köpenhamn satsar på skräckhus med galen familj

En familj har blivit bortglömd i källaren på HC Andersen-slottet, vilket har gjort dem helt galna. Och snart kan du få träffa dem. Nöjesparken Tivoli i Köpenhamn storsatsar på ett skräckhus som ska stå klart till sommaren.

Text

HC Andersen-slottet ligger i den nordöstra delen av Tivoli. Om man står på Rådhusplatsen och blickar mot Tivoli-hållet ser man byggnaden till vänster ner för HC Andersens Boulevard.

Bild: Tivoli

Annons

Tivoli i Köpenhamn presenterade på torsdagen en ny storsatsning inför sommaren. Och den kommer att ta plats i HC Andersen-slottet nära Rådhusplatsen.

Källaren i byggnaden håller nu på att göras om till Villa Vendetta, ett skräckhus med tolv rum på 800 kvadratmeter som man ska kunna besöka. I rummen finns skådespelare som föreställer en familj som efter att ha jobbat i många år på Tivoli blev bortglömda i källaren.

Annons

Annons

”Ingen vet riktigt vilka de är, men en sak är säker: efter att ha blivit bortglömda i årtionden är de nu elaka, bittra och har förvandlats till galningar”, skriver Tivoli i ett pressmeddelande där de beskriver Villa Vendetta som Danmarks största permanenta skräckhus med skådespelare.

– I detta projekt ska vi skapa en läskig upplevelse som också lockar fram ett leende på läpparna, säger Tivolis parkdirektör Kasper Schumacher i pressmeddelandet.

Tivolis sommarsäsong öppnar den 27 mars, men Villa Vendetta kommer stå klart senare i år. Skräckhuset kommer att ha en 12-årsgräns, men man kan få komma in med målsmans sällskap från 9 år.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan