Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

48-åring åtalas för tre bränder under samma natt

Tre gånger under en natt brann det vid hus och bilar i Lomma kommun. Nu har en 48-årig man åtalats misstänkt för mordbrand.

Branden på uteplatsen spred sig från möblerna till väggar och tak. Risken för vidare spridning var stor.Bild: Ur polisens förundersökning
Händelserna utspelade sig i början av januari. Under en och samma natt anlades bränder på två olika adresser i Bjärred.
I ett bostadsområde vaknade en man tidigt på morgonen av ett smattrande ljud. Han insåg att det brann på uteplatsen i huset intill, och lyckades väcka sin granne. Innan räddningstjänsten kom på plats hade de släckt elden.
Branden startade i en stol på uteplatsen och hann sprida sig till väggar och tak. Det stod snart klart att den varit anlagd. Räddningstjänsten konstaterade att det fanns stor risk för att branden skulle ha spridit sig in i lägenheten och till grannarna, med risk för de boendes liv och hälsa.
Samma natt brann det i en bil som stod parkerad utanför en bostad i Bjärred. Även där fanns stor risk för att eld och rök skulle sprida sig in i huset.
Under natten anlades en brand i ytterligare en personbil, denna gång i Lomma.
Misstankarna riktades snart mot den 48-årige mannen, en barndomsvän till offren. I den misstänktes bil som stod parkerad nära hans bostad hittade polisen bland annat en bränsledunk och tändare. Man fann också ett kvitto från ett inköp av bland annat tändvätska.
Bland bevisningen finns också ett foto som ett vittne tagit, av den misstänktes bil i ett av bostadsområdena.
Mannen har nu åtalats misstänks för två fall av mordbrand och för skadegörelse. Han står även åtalad för olaga hot efter ett hotfullt sms till ett av offren.
48-åringen har erkänt att han tänt på, men menar att han inte varit ute efter att skada någon. Han har uppgett i förhör att han agerat som han gjort efter trakasserier mot hans familj. Han menar att han inte gjort sig skyldig till något annat brott än skadegörelse.
Gå till toppen