Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dösjöbro lägger ner damlaget: ”Det svider”

Efter att ha kämpat i motvind under en lång tid väljer nu Dösjöbro IF att lägga ner sitt damlag. MFF:s damsatsning och fallet ner till division 2 blev för tungt.
– Vi får inte ihop en trupp och då finns det inget annat val än att göra såhär, säger klubbens ordförande Magnus Westin.

Dösjöbro-spelare deppar efter förlust i Division 1 södra mot Åhus den 22 augusti 2020. Nu är damlaget nedlagt. Arkivbild.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Hösten 2019 försvann nästan halva Dösjöbros trupp. Elva spelare, plus tränaren Fredrik Jahnfors, lämnade Dösjöbro i division 1 för division 4-spel i MFF:s damsatsning. Kort därefter blev de erbjudna spel i Elitettan efter att flera lag dragit sig ur – men tvingades tacka nej då de inte hade en tillräcklig trupp. Sedan kom coronapandemin och en nedflyttning till division 2 och idag meddelade klubben att damlaget läggs ner.
– Vi hade planer för en nysatsning i division 2. Vi var femton egna spelare och behövde fem till. Några nyförvärv var muntligt klara, men sent i januari så var det ett par klubbar som drog ganska hårt i våra tjejer. Efter diskussion så såg vi det inte som rimligt att tvinga kvar någon. Det svider, men det är som det är, säger Magnus Westin.
Vilka klubbar?
– Borgeby och Eskilsminne, så det är ju ett och två steg upp för våra tjejer.
Är det MFF:s damsatsning som är grunden till detta?
– Det vill jag inte påstå. Det var en tuff resa, men det är inte det som gör att detta händer nu även om problemen startade då.
Ni blev lovade stöd från MFF, fick ni det?
– Vi har haft en dialog med Malmö och det har funnits möjlighet att låna in spelare på korta lån. Och har man som spelare hos oss velat träna träna med Malmö så har den möjligheten funnits. Men vi har inte varit tillräckligt attraktiva helt enkelt.
Hur känns det nu?
– Man kan vara stolt över att vi har cirka 25 spelare som har varit hos oss som spelar i riktigt bra lag nu. Jag önskar alla tjejer ett stort lycka till och hoppas att de kommer ihåg klubbmärket och någon gång kommer tillbaka, säger Magnus Westin.
Målet är att Dösjöbro så snart som möjligt ska ha ett damlag igen.
– Det är tråkigt för våra ungdomslag att de inte har något damlag att se upp till, men målet är att vi ska komma tillbaka med ett damlag så fort det bara går. Just nu fokuserar vi på att ta hand om de tio spelare som inte har någon ny klubb färdig.
Gå till toppen