Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insidan som räknas – fyllningarna som gör fastlagsbullen intressant

Trefingergreppet, karamelliserad mandel och varm mjölk. Det finns många vägar till den perfekta fyllningen för fastlagsbullar. Sydsvenskan grottar idag ner sig i bullens mitt och ber Malmöbagarna visa sitt innersta.

David Fernandes lärde sig greppet i mormorsreceptet – tre fingrar ska ner i bullen för att få ut lagom mycket inkråm.Bild: Lars Brundin
När David Fernandes kom till Sverige var han skolad på några av de finaste konditorierna i Europa. Men semlor, det kunde han inte. Det tog inte lång tid innan han förstod att svenskarna kräver fastlagsbullar av ett konditori, även om det har ett franskklingande namn som Patisserie David.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen