Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pandemin gör att Malmös modestjärnor flyttar hem från London

Det som var tänkt som ett sista farväl till Malmö blev istället en nyförälskelse. Tack vare pandemin. Efter flera år i Londons och Paris modemiljöer har Malmöparet Saif Bakir och Emma Bakir Hedlund beslutat sig för att flytta hem med sitt omtalade företag Cmmn.

Saif Bakir och Emma Bakir Hedlund träffades i London när de pluggade på modeskolorna London College of Fashion respektive Central Saint Martins. Saif är född i Irak, men uppvuxen i Malmö. Emma är uppvuxen i Blentarp och har gått i skola i Eslöv innan hon landade i Malmö. Efter London-utbildningen fick Emma jobb som designkonsult för världsstjärnan Kanye West och snart hade även Saif anslutit och de blev designansvariga för Wests klädkollektion. Under åren har de även hunnit arbeta för märken som Cos, Woo-youngmi och Henry Holland.Bild: Hussein El-alawi
Mars 2020. Saif Bakir och Emma Bakir Hedlund tog sig hem till Malmö för att tömma sin gamla kontorslokal i Lokstallarna på Kirseberg. De hade inte använt den på flera år, utan hyrt ut den, och nu tänkte de att de skulle satsa fullt ut på London. Men det blev verkligen inte som de tänkt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen