Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grafik: Så går vaccineringen i Skåne – kommun för kommun

Nära 80 000 skåningar är nu helt färdigvaccinerade och i Simrishamn och Ystad har snart var fjärde fått sin första spruta.

Ser du inte grafiken här ovan? Klicka här.
Till och med vecka 14 hade drygt 77 000 personer blivit fullt vaccinerade med båda sprutorna i Skånes kommuner. Nära 110 000 har bara fått den första men totalt har nu drygt 180 000 personer fått minst en spruta till och med vecka 14. Och dagsnoteringen är högre än så.
Flest personer i förhållande till befolkningen som är färdigvaccinerande finns i kommunerna Simrishamn, Osby och Tomelilla.
I andra änden av den jämförelsen finns kommunerna Malmö, Burlöv och Kävlinge där minst andel är helt klara.
De kommuner där flest i förhållande till befolkningen vaccinerats är också de där medelåldern är högre än snittet för Skåne. Medelålder eller andel över 65 år i en kommun är dock inte den enda förklaringen till varför vissa kommuner vaccinerat förhållandevis fler än andra. En jämförelse mellan andel vaccinerade och kommunernas medelålder visar att skillnaderna också kan vara stora mellan de två parametrarna.
Klicka i diagrammet ovan och välj variabel för att se hur vaccineringen går i just din kommun.
Gå till toppen