Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carin Götblad vill se haverikommission varje gång en kvinna mördas av en partner

Aisha från Furulund mördades av sin man när hon ville skiljas. Hon är inte ensam. Det senaste årtiondet har i snitt runt 15 kvinnor om året mördats av sin partner i Sverige. Carin Götblad, tidigare regeringens nationella samordnare mot våld i nära relationer, vill se en haverikommission varje gång det sker:
– Vi kan aldrig acceptera att en människas liv släcks.

– Förkrossande att läsa. Jag känner tyvärr igen hur dåligt samhället är på att hejda en katastrof, säger Carin Götblad, tidigare nationell samordnare mot våld i nära relationer, efter att ha läst om hur trebarnsmamman Aisha, 23, mördades av sin man när hon ville skiljas.Bild: Pontus Lundahl/TT
– Man ska sätta igång en haveriutredning direkt, perspektivet måste vara "det här ska inte kunna hända". Med facit i hand finns det alltid brister som man måste lära av, säger Carin Götblad.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen