Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hyllningen efter VM-succén – skridskolopp på Öresund

Den nyblivne världsmästaren Nils van der Poel hyllades under lördagen av kompisarna i SK Skrinnaren. På en bana ute på Öresund utmanade de världens bästa skridskoåkare på 10 000 meter.
– Det är såklart omöjligt, men när vi tittar på Nils lopp på söndag så har vi en tid och ser hur långt ifrån vi är, säger SK Skrinnarens ordförande Linda Liljedahl.

Stafettlaget som körde 10 000 meter bestod av Jacob Jansson, Fabrice Dufberg Suh, Thea Johansson, Vincent Johansson, Joline Batez-Johansson och Mirelle Batez Johansson.Bild: Hussein El-alawi
På havsisen utanför Bjärred är det fullt med folk som vingligt tar sig fram på skridskor. Men så finns det ett gäng som självsäkert tar sig fram betydligt snabbare och mer vant. Malmöklubben SK Skrinnaren har mätt upp en 400 meter lång bana där de tillsammans ska åka 10 000 meter i ett stafettlopp, och sedan skicka tiden till kompisen Nils van der Poel som under söndagen jagar en VM-medalj på distansen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen