Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Var är rättssäkerheten för folk som vill stanna?

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Öppet brev till Migrationsverket.
Har en asylsökande person som vill ha uppehållstillstånd på grund av arbete inget rättsligt skydd när något gått fel i processen? För att bli beviljad uppehålls- och arbetstillstånd ska flera kriterier vara uppfyllda, bland annat rätt lön (minimum 13 000 kronor per månad idag), anställningsbevis utfärdat, olycksfallsförsäkring tecknad, fackförbundstillhörighet angiven med mera.
Det fall jag nu ska beskriva handlar om en man som uppfyller alla kriterier enligt Migrationsverkets egen bedömning men fått ca 300 kronor per månad för lite i lön under en kortare tid och därför fått avslag på sin ansökan.
Arbetsgivaren har varit i god tro att hon betalat rätt lön eftersom fackförbundet meddelat vilken lön som gällde. När felet uppdagades betalade arbetsgivaren ut mellanskillnaden. Det har i efterhand visat sig att fackförbundet lämnat fel löneuppgift vilket man också erkänt.
Ett intyg från fackförbundet underskrivit av den person som lämnat fel uppgift har lämnats över till Migrationsverket. Där tar man ingen hänsyn till detta. I andra brottsmål gäller att när nya fakta tillkommit så gör man om processen. Men inte här! Är denna grupp som söker uppehålls- och arbetstillstånd rättslös? Det är ju varken arbetsgivaren eller arbetstagaren som gjort fel utan facket.
Beslutet är alltså grundat på fel uppgifter och uppgiftslämnaren har medgett det. För mig känns det som rättssäkerheten svajar betänkligt!
Margareta Modig
Gå till toppen