Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högstadielärare i Lund vädjar om fortsatt distansundervisning

Ett extra möte hålls under måndagen för att diskutera om fler högstadieelever i Lund ska börja komma tillbaka till skolan. Nu går sju fackförbund ut och uttrycker sin oro.
– Konsekvensen i längden kan vara dödsfall, säger Tomas Antonsson, SO-lärare på Lerbäcksskolan och huvudskyddsombud för Lärarnas riksförbund.

Snart kan fler högstadieelever i Lund vara tillbaka i skolbänkarna. Men skolpersonalen vill än så länge inte se mer än en tredjedel av eleverna på plats. Arkivbild.Bild: Lars Pehrson / SvD / TT
Sedan första veckan på vårterminen har eleverna i årskurs sju och åtta fått undervisning på distans. Årskurs nio hade distansundervisning under tre veckor, men gick tillbaka till skolan i början på februari då man ansåg att de var i störst behov av undervisning på plats.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen