Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Lätt att söka förklaringar i kulturella skillnader. Men då undviker man de tuffa frågorna.”

Att välfärden brister för en grupp är negativt för samhället i stort. Och hur det svenska samhället behandlar flyktingar är en varningsflagga för problem som med tiden påverkar alla i landet. Det skriver de två forskarna Michael Strange och Elisabeth Mangrio.

Svensk sjukvård är stark jämfört med sjukvården i andra europeiska länder, men vårt forskningsprojekt visar att utsatta grupper haft mycket svårt att få sjukvård och pålitlig information under pandemin, skriver forskarna Michael Strange och Elisabeth Mangrio.Bild: Bengt Arvidson
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
För att bättre förstå hur sjukvården fungerar under pandemin har vi tillsammans med andra forskare vid Malmö och Lunds universitet samlat in vittnesmål från sjukvårdspersonal i Skåne, men också från beslutsfattare, den ideella sektorn och från forskare. Under en serie seminarier har de berättat om sina erfarenheter och forskningsresultat och utifrån det har vi tre förslag för hur samhället kan uppnå en bättre välfärd.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen