Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AC hyllar Toivonen: ”Biten som saknades i vårt pussel”

Anders Christiansen gillar att spela med Ola Toivonen, men får bärga sig till första tävlingsmatchen i helgen mot Västerås SK.
– Det klickade direkt med Ola, precis som med Markus Rosenberg, menar MFF:s danske lagkapten.

Ola Toivonen och Anders Christiansen under en träning med Malmö FF i höstas.Bild: LUDVIG THUNMAN
Malmö FF spelar träningsmatch mot Falkenberg på tisdagen. Mötet på Malmö idrottsplats är på pappret ett genrep inför säsongens första tävlingsmatch på söndag. Då ställs MFF mot Västerås i sin första gruppspelsmatch i Svenska cupen.
Men MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson ser ingen anledning att spela in någon startelva under försäsongen.
– Det vore onaturligt att sätta laget så tidigt på säsongen när vi har så många duktiga spelare och vill utveckla laget. Om man sätter startelvan för tidigt så är det väldigt många som faller bort och tappar intresse, samtidigt som nivån faller i ett längre perspektiv. Ingen spelare i truppen ska kunna säga att han inte fått chansen innan vi har kommit igång, säger Tomasson.
Var det så när du spelade själv eller önskade du att det var så?
– Det är en väldigt bra fråga. Jag tittar aldrig på vad andra tycker, utan jag tittar på vem som förtjänar att spela. Varje träning är en möjlighet att bli en bättre spelare och spelare ska ställas inför utmaningar. I mitt huvud får man inga utmaningar av att vara till lags, man ska prestera, vi är Malmö FF.
Lagkaptenen Anders Christiansen kommer att leda ett till stora delar ungdomligt MFF mot Falkenberg precis som han gjorde i träningsmatcherna mot IFK Malmö och Kalmar FF. Han gillar vad han ser av återväxten i MFF.
– För mig är det de mest spännande och talangfulla spelarna jag har sett medan jag har varit i Malmö. Det gäller alla spelare som kommit upp. De gör skillnad på träningen och det känns också som att de har huvudet på rätt ställe. De vet vad som krävs och har respekt för sin omgivning, säger ”AC”.
Han delar tränaren Jon Dahl Tomassons filosofi att blanda spelarna under försäsongen, även om det såklart har sina fördelar att spela ihop ett lag.
– Spelar du med samma elva så lär man känna varandra, men vi är fler än bara elva spelare. Det kommer skador, det kommer avstängningar och spelarförsäljningar. Vi ska ha en trupp där alla spelare kan spela ihop och kan våra spelprinciper, säger Anders Christiansen.
MFF:s två största stjärnor har ännu inte spelat match ihop i år. Anders Christiansen och Ola Toivonen får hålla sig till cupmatchen mot Västerås på söndag. AC längtar redan...
– Klart jag gör det, säger han och ler. Jag har sagt det förr, Ola var den sista biten som saknades i vårt pussel. Det är få spelare som man inte känner och som man aldrig har spelat med, men där man får känslan av att man känner varandra från dag ett. Så hade jag det med Mackan [Markus Rosenberg] och så har jag det med Ola.
Arnor Traustasson och Oscar Lewicki är skadade. De missar matchen mot Falkenberg och sannolikt även helgens cupmöte med Västerås.
Fakta

Så startar MFF mot Falkenberg

Trolig startelva mot Falkenberg

Mathias Nilsson - Felix Beijmo, Anel Ahmedhodzic, Pavle Vagic, Noah Eile – Anders Christiansen, David Edvardsson - Mubaarak Nuh, Adi Nalic, Romain Gall - Marcus Antonsson.

Läs också Romain Gall: ”Jag har inte alls fått samma chans som de andra”
Gå till toppen