Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks avgjorde i slutsekunderna: ”Enormt skönt att se pucken gå in”

Redhawks säkrade tre blytunga poäng under tisdagens match mot Frölunda. Ponthus Westerholm blev den stora matchhjälten och satte 3–2 med bara 18 sekunder kvar.
– Det var enormt skönt att se den pucken gå in, säger Redhawkstränaren Joakim Fagervall.

Redhawks Ponthus Westerholm jublar efter 2-3.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Redhawks kämpar för sin överlevnad i SHL. I Göteborg startade Malmölaget i en rasande fart och efter tio minuter smällde det till. Patrik Hersley levererade en perfekt passning som bara var för Jan-Mikael Järvinen att peta in.
I andra perioden kom Frölundas kvittering – Jonathan Sigalet satte ett stenhårt skott i krysset. Men Malmö svarade direkt. Christoffer Forsberg gav igen och återtog ledningen för Redhawks – bara 28 sekunder senare.
Men innan mittenperioden var slut var det kvitterat och allt var öppet inför sista. Matchen såg ut att gå mot förlängning, men med en minut kvar drog Frölunda på sig en utvisning – vilket blev ett gyllene läge som Redhawks tog vara på. Ponthus Westerholm satte 3–2 med 18 sekunder kvar.
– Det kändes naturligtvis jättebra. Vi har fått flera mot oss men nu får vi det här målet med oss. Det är klart att det känns väldigt, väldigt skönt, säger Joakim Fagervall.
Tack vare segern är Redhawks inte längre sist i tabellen. Efter kvällens tre poäng ligger de nu på 13:e plats och har Linköping en poäng bakom sig. Men bottenstriden är tuff och det är inte läge att pusta ut.
– Verkligen inte. Det är nästa match som är på torsdag som gäller nu för oss. Men nu får vi sova på en seger inatt i alla fall, sedan får vi ta nya tag imorgon.
Har det varit svårt att försöka vara positiv när det gått så tungt för er?
– Nej det tycker jag väl inte, men sedan är det ju inte så att man ska vara positiv hela tiden. Jag tycker det är viktigare att man är målmedveten och jobbar vidare. Det är mycket mer intressant än att gå omkring och skratta hela tiden. Just den här drivkraften att bli bättre tycker jag är viktig, säger Joakim Fagervall.
Gå till toppen