Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Lex Lödde” gör att division 3-laget får bryta mot coronareglerna

När den normala tillvaron i division 3 byts ut mot rampljuset i Svenska cupen, hamnar IF Lödde i en helt ny situation jämfört med alla andra lokala fotbollslag.
– Vi kallar det "Lex Lödde". Vi ställde frågan direkt vid nyår till förbundet och de gjorde ett tillägg i sina coronarestriktioner, säger ordföranden Peter Joelsson.

Lödde har dispens för att träna inför cupspelet. Som division 3-lag har de egentligen att rätta sig efter rekommendationen som säger att maximalt åtta får träna tillsammans. På bilden ger tränaren Jimmie Andersson instruktioner.Bild: Patrick Persson
I höstas skrällde Lödde och slog – helt rättvist – ut superettanlaget Örgryte i Svenska cupen med 2–1 och kvalificerade sig till gruppspelet. Men så förvärrades coronasituationen och all idrottsverksamhet, såväl tävling som träning, pausades förutom för de på professionell nivå.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen