Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Mats Gustafsson

Mats Gustafsson, Lomma, min bror och vår farbror och vän avled den 11 januari 2021 i covid-19 i en ålder av 76 år. Han efterlämnar hustrun Bodil, dottern Linda med familj samt övrig släkt och vänner.

Mats växte upp i Brösarp på Österlen och efter skolgång och några diversearbeten fick han anställning på Televerket, en arbetsgivare han blev trogen ända till 55 års ålder. Inom Televerket arbetade Mats bland annat som projektledare.
Under tiden för hans anställning valde han också att vidareutbilda sig till ingenjör och genom utbildningen utvecklade han sitt nätverk inom yrkesområdet. Däribland fanns några som också blev mycket goda vänner, både i Spanien och här hemma.
Mats hade sedan barndomen ett stort intresse för frågor i området ekonomi och finans. Han valde därför att lämna anställningen på Televerket för att fördjupa intresset och arbeta inom den finansiella sektorn.
Tillsammans med hustrun Bodil bildade Mats familj under tidigt 70-tal i Dalby. Dottern Linda kom till världen 1973 och tre år senare föddes sonen Rikard. Familjen var det viktigaste för Mats och han ägnade barnen mycket stor uppmärksamhet. Bland annat ägnade han mycket kraft åt barnens många olika fritidsaktiviteter.
Tragedin blev därför oerhörd och svårförståelig när Rikard, endast 18 år, hastigt avled av sjukdom 1995. Kärleken inom familjen var sannolikt en förutsättning för att olyckan långsamt blev möjlig att leva med.
Resorna med familjen i Europa och kanske främst Spanien blev ett ofta återkommande semesternöje. Mats körde flera somrar i rad med sin familj, sin mor och barnens kamrater i bilen till hyrda bostäder i Barcelonaområdet. I början av 90-talet köpte familjen den första egna lägenheten i Torrevieja. Här tillbringade Mats och Bodil flera gånger om året sina solsemestrar.
Han hade stort intresse för sport, han var i sin ungdom en aktiv fotbollsspelare och hela livet en entusiastisk MFF-sympatisör. Han var heller inte sen att spela både tennis och badminton. Här skall också betonas hans stora samhällsintresse och lust att debattera politik och dess utövare.
Mats framåtanda, glädje och ständiga förmåga att se och lösa även praktiska problem, att alltid ha nära till humor och skratt, och med glädje delta i olika sammankomster både inom och utom familjen, kommer att hålla minnet av Mats levande. Sorgen och saknaden efter Mats är stor.
Pär-Tage och Annmari Gustafsson och döttrarna Charlotta, Cecilia och Carin med familjer
Gå till toppen