Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Från utsålda arenor till hemmaliv i Malmö – och Grammychans

Hundratalet konserter om året runtom i Europa på festivaler och arenor har bytts mot hemmaliv. Pandemin har gett Malmöbandet Royal Republic möjlighet att få perspektiv på tillvaron. Men om några veckor kan sångaren Adam Grahn få jubla över en amerikansk Grammy. Anledningen: monstersång.

Adam Grahn är en av två Royal Republic-medlemmar som fortfarande bor i Malmö. Under året har bandet skingrats geografiskt, så nu finns en medlem i Hjärup och en på Öland.Bild: Peter Frennesson
Det som en gång startade på Musikhögskolan på Ystadvägen i Malmö har på tretton år vuxit till en stabil och stor rockmaskin som i vanliga fall turnerar runt i Europa. Men trots att Royal Republic har nominerats till P3 Guld och är ett av de Malmöband som drar mest publik på internationella spelningar är de inte lika stora på hemmaplan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen