Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös spelvärld siktar mot 5 000 anställda om tio år

Massive utsågs till årets Malmöföretag och Simogo till årets kreativa näring. Den expansiva spelindustrin i Malmö har väckt uppmärksamhet hos Hollywoods största, men också världsstjärnan Billie Eilish. Nu beräknas Malmös spelbransch om tio år sysselsätta 5 000 personer. Det ska bli verklighet genom att skapa världens mest öppna och inkluderande spelstad.

Simogos "Sayonara wild hearts", Tarsiers "Little nightmares", Massive Entertainments "The division" och Deadtoast Entertainments "My friend Pedro" är fyra av de allra mest uppmärksammade Malmöspelen de senaste åren.Bild: Simogo/Annapurna, Tarsier/Bandai Namco, Ubisoft Massive och Deadtoast Entertainment
På torsdagen delades årets priser på Malmö näringslivsgala ut och Massive Entertainment fick ta emot priset som årets företag efter att ha lockat hit spelprojekt som ”Avatar” och ”Star wars”. I kategorin ”Årets kreativa näring” prisades lilla Simogo. Ett av väldigt många priser de tagit emot de senaste åren. För Simon Flesser kändes det här priset lite extra, trots att Simogo vunnit priser som Bafta Games Awards, Apple Design Awards och International Mobile Game Awards.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen