Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De vann utematchen – efter långa uppehållet

Utomhusmatchen i NHL, mellan Vegas och Colorado, bröts efter en period efter att solen värmt upp isen för mycket. – Alla föll hela tiden, säger Gabriel Landskog.

Solen värmde upp isen så att NHL-matchen mellan Vegas och Colorado fick brytas efter en period och spelas klart senare på kvällen.Bild: Rich Pedroncelli/AP/TT
Drygt åtta timmar senare, vid niotiden på kvällen, återupptogs matchen. Colorado vann med 3–2.
– Det var en unik match som folk kommer att minnas länge, är jag säker på, säger Colorados lagkapten Gabriel Landskog till Denver Post.
– Kanske inte för hockeyspelet, kanske för att alla föll hela tiden under första perioden. Men det var en fantastisk erfarenhet.
Matchen spelades utomhus vid Lake Tahoe i Kalifornien och där sken solen lite för mycket på eftermiddagen. Isen smälte delvis, vilket gjorde att spelarna föll som käglor. Efter första perioden fick spelarna en drygt åtta timmar lång periodvila så att solen hunnit gå ner och utomhustemperaturen sjunkit tillräckligt för att göra isen spelbar igen.
Dagens utomhusmatch i Lake Tahoe, mellan Boston och Philadelphia, har flyttats från 11.00 till 16.30 lokal tid i Kalifornien.
Rättad: I en tidigare version uppgavs fel tid för dagens utomhusmatch.
Gå till toppen