Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Företagare nedringd av vaccinsugna äldre

Äldre värmlänningar har i veckan ringt en företagare i Stockholm för att boka tid för covidvaccin. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Det började i tisdags. Sedan dess har ett 40-tal äldre värmlänningar ringt för att boka tid för covidvaccin — till en it-företagare i Stockholm.
– Jag har blivit nerringd i fyra dagar nu. En del lämnar meddelande. Jag klarar mig, men det är ju mest synd om de äldre som verkligen längtar efter att få vaccinera sig, säger Åke Mårth till Aftonbladet.
Det skiljer bara en siffra i hans telefonnummer och region Värmlands för bokning av covidvaccination.
Hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert beklagar i en skriftlig kommentar till Aftonbladet: ”Vi är tacksamma för att personen som fått samtal uppmärksammat oss på detta. Intresset för vaccinering har varit stort i Värmland och jag hoppas att det inte har orsakat för mycket besvär.”
Åke Mårth har tagit malören med gott mod. Han svarar på alla samtal och försöker hjälpa de äldre till rätta genom att ge dem numret till regionens växel.
Och så bjuder it-företagaren feluppringarna på ett skämt:
– Vi har inga vaccinationer, vi har bara antivirusprogram.
Gå till toppen