Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barn om klimatförändringarna: ”Politiker gör inte tillräckligt”

”Vad tänker du om klimatförändringarna?” Fyra mellanstadieelever på Sorgenfriskolan i Malmö svarar på frågan, och delar med sig av sina funderingar om alltifrån nedskräpade gator till varför vuxna borde prata mer om miljöförstöringen.

Vilton Andersson Flodström.Bild: Lars Brundin
Vilton Andersson Flodström, 11 år: ”Jag tycker att klimatförändringarna är en dålig sak, det har blivit varmare i många länder. Det är också många djur som har blivit utrotade. Jag tycker det är bra att göra någonting åt det då. Politiker gör inte tillräckligt mycket för att förändra det. År 2020 skulle vara året med mycket fokus på klimatfrågan, men det har inte kunnat bli så på grund av corona. Eftersom jag inte själv gör någonting funderar jag på att gå med i Fridays for future. På slöjden tittade vi på någonting om kläder och färgämnen som åker ut i indiska floder och sedan såg jag Greta-dokumentären som motiverade mig. Det kommer att vara jobbigt att gå ut på en fredag, men jag är ändå villig att göra det.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen