Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beväpnade rånare gripna efter inbrott i Oxie

Två män i 25-årsåldern greps, misstänkta för att ha gjort inbrott i ett villagarage i Oxie. De två männen flydde platsen på elsparkcyklar – och en var beväpnad med ett luftvapen.

Inbrottet skedde vid 04-tiden. Två män i 25-årsåldern hade då brutit sig in i ett garage och försökt komma in i den tillhörande bostaden. Men ägaren var hemma och larmar polisen som grep de två männen i närheten.
– De försvinner från platsen på var sin elsparkcykel. De stoppas inte långt från platsen, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen,
Båda misstänks för grov stöld och ringa narkotikabrott, då man påträffat narkotika i samband med visitering. Den ena mannen misstänks även för ringa vapenbrott, då polisen påträffat ett luftvapen.
Senare släpptes männen på fri fot, dock fortsatt misstänkta för brotten.
– De frigavs på eftermiddagen, säger Nils Norling, som inte kan svara på varför de frigavs då det är ett beslut som fattats av åklagare.
En av männen var formellt sett anhållen ett kortare tag, enligt de uppgifter Nils Norling har. Sydsvenskan har sökt den aktuella åklagaren, men utan att få tag på vederbörande.
Ungefär en timme innan inbrottet i Oxie skedde ett inbrott utanför Staffanstorp. Väktare larmades till ett företag som har anläggningsmaskiner, efter att ett inbrottslarm aktiverats på platsen. Olika maskiner och tillbehör stals.
Gå till toppen