Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Limhamnsbo ska överleva ensam i vildmarken

Nicole Donvy är en av deltagarna i nya tv-serien ”Ensam i vildmarken”, där hon på egen hand ska överleva i ett kallt och mörkt Nordnorge.
– Hade ju varit trevligare om de släppt av mig bland kokospalmer och sandstränder, säger den 29-åriga Limhamnsbon.

Nicole Donvy från Limhamn är med i nya tv-serien ”Ensam i vildmarken”.Bild: Discovery+
I “Ensam i vildmarken” släpps fyra män och fyra kvinnor ut var för sig i den nordnorska vildmarken. De har begränsat med utrustning och ingen mat, och nu ska de klara sig på egen hand, utan hjälp, utan mobil och andra bekvämligheter. De får jaga efter mat och bygga skydd mot arktiska vindar, spöregn och rovdjur. Den som klarar sig längst vinner.
Deltagarna utrustades med actionkameror och har själva filmat sina strapatser.
– Vi spelade in under oktober och november och det var kallt och mörkt hela tiden. Det var verkligen tufft. Serien baseras på en amerikansk förlaga, “Alone”, som jag aldrig sett, så jag visste inte vad jag gav mig in på, men ångrar det absolut inte, säger Nicole Donvy.
En liten tröst var att producenterna hade gps-koll på deltagarna, menar hon.
– Och så hade vi fått varsin satellittelefon så vi kunde nå dem om vi råkade ut för något allvarligt, eller gav upp, helt enkelt.
För att vara med i serien krävs bra fysik. Nicole Donvy tränar mycket och arbetar som anläggningsdykare – alltså en sådan som bygger saker under vattnet.
– Nu senast har jag bland annat varit med och byggt gångbron i Helsingborgs hamn och nya färjelägen i Trelleborgs hamn.
Att hon kom med i ”Ensam i vildmarken” beror dock på hennes andra yrke som expeditionsguide för äventyrsresor.
– Min chef där är Ola Skinnarmo, känd äventyrare, och producenterna frågade honom om han kunde föreslå en kvinna som kunde vara med, och då nämnde han mig.
Hur känns det att vara på tv?
– Spännande. Och det ska bli kul att se hur mina deltagarkompisar klarat sig.
Hade du gjort om det?
– Ja, men bara om vi spelar in någonstans där det är ljusare och varmare.
”Ensam i vildmarken” har premiär på Discovery plus den 23 februari.
Gå till toppen