Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ryske stjärnan tar paus efter anklagelser

New York Rangers ryske superstjärna Artemij Panarin tar en paus från NHL. Detta sedan han anklagats för att ha misshandlat en 18-årig flicka 2011 – en historia som hans NHL-klubb anser vara fabricerad av politiska skäl.

Artemij Panarin tar en paus från NHL. Arkivbild.Bild: Nick Wass/AP/TT
”Artemij förnekar bestämt och tydligt alla anklagelser i denna fabricerade historia. Detta är klart och tydligt en skrämseltaktik som används mot honom för hans frispråkighet i nyliga politiska händelser”, skriver New York Rangers bland annat i ett uttalande.
Det är hans förre KHL-tränare Andrej Nazarov, nu tränare i Neftechimik, som anklagar Panarin för att ha misshandlat en 18-årig flicka i Riga 2011 då han spelade för Vitjaz Tjechov.
Enligt Nazarov betalade Panarin motsvarande 400 000 kronor i mutor för att slippa undan rättsliga åtgärder.
Nazarov beskrivs som en stor supporter till Rysslands president Vladimir Putin, medan Panarin länge tagit ställning mot Putin och nyligen visade oppositionsledaren Alexej Navalnyj sitt stöd i ett Instagraminlägg. Något som Nazarov kritiserat.
Enligt Rangers är Panarin ”skakad och bekymrad” och kommer att ta en paus från hockeyn.
Den 29-årige Panarin har snittat över en poäng per match under sin hittills drygt 400 matcher långa NHL-karriär. Hans nuvarande sjuårskontrakt med Rangers är värt 81,5 miljoner dollar, motsvarande drygt 670 miljoner kronor.
Gå till toppen