Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska restaurangkedjan Wrap House i konkurs

Restaurangkedjan Wrap House har gått i konkurs. Coronapandemin tog död på affärsidén om att sälja fyllda tunnbrödwraps i Malmö.

Wrap House på Kalendegatan var stängt på måndagen och kommer så att förbli.Bild: Jonas Gillberg
När Nicolas Lammin drog igång restaurangsatsningen Wrap House valde han att se möjligheten med coronapandemin. Dels behövde folk enkel takeawaymat och dels fanns det en hel del lediga lokaler att tillgå. Så idén om att sälja fyllda tunnbrödwraps skalades upp snabbt.
Det gjorde att han bland annat drev två restauranger med bara hundra meter emellan: en i Hansa-huset och en på Kalendegatan i centrala Malmö. Men i höstas även restauranger i köpcentren Entré, Triangeln, Caroli och en vid Svågertorp. Plus att en på Mobilia var på väg.
– Sen kom våg två och plötsligt gick det inte längre. De har försökt hitta lösningar med finansieringar, men nu blev det nedstängning, säger konkursförvaltaren Jimmy Pilo som på måndagen fick ta hand om Wrap Houses konkurs.
När Sydsvenskan talar med honom har han precis haft möte med personalen.
– Jag har inte sett någon vits med att hålla verksamheten öppen, så alla enheter är nu stängda, säger Jimmy Pilo.
Gå till toppen