Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vilset äldre par hittat efter några timmar

Ett äldre par körde fast någonstans mellan Lekvattnet i norra Värmland och den norska gränsen. Arkivbild från Lekvattnet.Bild: Janerik Henriksson/TT
Ett norskt par i 80-årsåldern körde vilse i Värmlandsskogarna på tisdagskvällen, vilket föranledde en stor sökinsats. Efter fyra timmars sökande hittades de oskadda.
Paret hade kört fast i glesbygdstrakter någonstans nära gränsen till Norge, mellan Lekvattnet i Torsby kommun och norska Kongsvinger. De hörde av sig till polisen vid 17-tiden och när det sedan inte gick att få kontakt med dem igen gav sig flera polispatruller ut för att leta.
I området låg temperaturen kring nollan. När polisen fick kontakt med dem igen vid 19.30 berättade paret att de var oskadda, om än blöta och kalla. En dryg halvtimme senare hade en polispatrull nått fram till deras bil.
Gå till toppen