Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klarna kan välja direktnotering

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski har pratat med Reuters om planerna på en börsnotering. Arkivbild.Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Klarna kan välja att göra en så kallad direktnotering på börsen, en form av notering där bolaget inte ger ut några nya aktier i en så kallad nyemission. Det säger betalningsbolagets vd Sebastian Siemiatkowski i en intervju med Reuters.
– Jag tycker att det är ett väldigt intressant koncept, säger Siemiatkowski, och hänvisar till att Spotify med framgång lät direktnotera sin aktie på New York-börsen 2018.
Reuters skriver också, med hänvisning till anonyma källor, att Klarna är på väg att dra in ytterligare minst 500 miljoner dollar, eller drygt fyra miljarder kronor, i en finansieringsrunda som kan komma att slutföras de närmaste dagarna.
I september drog bolaget in 650 miljoner dollar i ny finansiering. Klarna värderades då till 11 miljarder dollar, eller drygt 90 miljarder kronor.
Siemiatkowski utesluter inte att Klarna går till börsen redan under 2021, men troligen sker noteringen först 2022, säger han.
Gå till toppen