Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Majoritet för evenemangsstöd

En majoritet i riksdagens finansutskott vill att regeringen återkommer med ett särskilt stöd till evenemangsarrangörer som tvingas ställa in evenemang i sommar.

En majoritet i finansutskottet vill att regeringen återkommer med ett särskilt stöd till evenemangsarrangörer som tvingas ställa in evenemang i sommar. Arkivbild.Bild: Ingvar Karmhed/TT
Förslaget kommer från Moderaterna, och vid tisdagens sammanträde i finansutskottet framkom det att det finns en majoritet för förslaget.
Enligt förslaget ska stödet utformas så att evenemang som behöver ställas in till följd av smittspridningen kompenseras för 70 procent av de kostnader man haft kopplat till evenemanget. Villkoret är att evenemanget också genomfördes 2019 eller att det handlar om evenemang som arrangeras av etablerade aktörer som brukar genomföra liknande evenemang.
Arrangörer som tar emot stöd av staten ska i så stor utsträckning som möjligt ersätta tredje person som köpt biljetter. Ersättningar för lönekostnader ska få ett tak för att undvika ersättning för alltför höga löner.
För stödet ska 3,5 miljarder kronor anslås under 2021. Förslaget är ännu inte formellt justerat i finansutskottet men har alltså en majoritet bakom sig.
Gå till toppen