Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oenigheter kring Lunds framtida busslinjenät – här är tvisterna

En ny bussgata från Norra Ringen, färre bussar på Botulfsplatsen och små elbussar utan förare i centrum. Det är de stora tvistefrågorna där Lunds kommun och Skånetrafiken har svårt att mötas kring stadens framtida busstrafik.
– Målet är att förbättra och underlätta resandet. Nu pågår finjustering och vi har kommit i förhandlingsläge, säger Jan Annerstedt (FNL), tekniska nämndens ordförande.

”Vi har dåliga erfarenheter av att göra investeringar för Skånetrafiken – som de sedan inte använder”, säger Jan Annerstedt (FNL) om den nya bussavfart vid Norra Ringen som diskuteras.Bild: Ingemar D Kristiansen
I flera år har förändringen av Lunds busslinjenät planerats. Det handlar om att flytta hållplatser, ändra sträckningar och öppna nya passager – allt för att kollektivtrafiken i staden ska bli så effektiv och attraktiv som möjligt. Redan 2018 kom den Trafikutredning som förändringarna bygger på – men sedan dess har det varit majoritetsskifte i Lund.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen