Annons

Annons

Näringsliv

Det hettar till för Skånsk chili: ”Intresset för lokalproducerat har ökat”

Trots att förra året präglades av en pandemi har det gått ovanligt bra för Skånsk Chili. Både omsättningen och tillverkningen av företagets chilisås fördubblades.

När Sakura Holmqvist grundade företaget jobbade hon alldeles ensam med allting. Nu jobbar även maken Johan Holmqvist heltid i företaget.

Bild: Britt-Mari Olsson

Annons

I fabriken på Sliperigatan i Landskrona spirar ungefär 5 000 nysådda chiliplantor av 30 olika sorter. När de vuxit till sig lite mer ska de flytta in i Skånsk Chilis växthus i Asmundtorp.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy