Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kombuchapionjärerna i Malmö satsar på egen butik i ny lokal

Kombuchaföretaget Roots of Malmö flyttar till Norra Grängesbergsgatan och planerar att där producera fler varianter av fermenterade drycker. Men de siktar också på att i framtiden öppna en daglig butik med försäljning av fler varor än dryck.

Matthias Lehner och Nicholas Rosenstock träffades som studenter på Sveriges Lantbruksuniversitet och har båda varit forskare vid Lunds universitet. När de lanserade Roots of Malmö 2014, var det ett av de första kommersiella kombuchabryggerierna i Sverige. Nu ska de tillsammans utveckla koncept och event som kretsar kring fermenteringsproduktion.Bild: Mia Klang
Flytten från gallerian Mitt Möllan till den före detta kullagerfabriken på Norra Grängesbergsgatan innebär att Roots of Malmö nu har 1200 kvadratmeter till sitt förfogande. Framöver satsar de på att upprätta en butik samt anordna provsmakningsrum, workshops och andra kulturevenemang — så fort pandemin lättar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen