Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Måste ta ansvar för att ha förgiftat oss”

Har invånarna i Kallinge och Ronneby drabbats av en personskada genom att dricka vatten förorenat med kemikalier? Det är den stora knäckfrågan i det uppmärksammade PFAS-fallet i Blekinge. – Någon måste ta ansvar för att ha förgiftat oss, säger Herman Afzelius, ordförande för PFAS-föreningen.

Under tisdagen avslutades rättegången i det uppmärksammade PFAS-målet i Blekinge tingsrätt "Någon måste ta ansvar för att ha förgiftat oss", säger Herman Afzelius, ordförande i PFAS-föreningen. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Kallingebon Herman Afzelius var lättad när den elfte och sista förhandlingsdagen var över i Blekinge tingsrätt i målet där 165 privatpersoner stämt det kommunala vattenbolaget i Ronneby för att i åratal ha pumpat ut dricksvatten som var förgiftat med PFAS-kemikalier.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen