Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Johanna Lindbäck: ”Nattkorpen” är välskriven och ambitiös men saknar det lilla extra

Johan Rundberg inleder sin nya serie Månvind och Hoff med en berättelse om Mika som bor på ett barnhem i ett bistert Stockholm i slutet av 1800-talet. Ett finurligt brott och levande miljöer räcker inte helt för att övertyga Johanna Lindbäck.

Johan Rundberg, född 1973, har skrivit bilderböcker, lättläst och för mellanåldern (9-12 år). ”Nattkorpen” (Natur & Kultur) är den första delen i en ny serie.Bild: Ylva Sundgren
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Det var en slump att jag hittade Johan Rundberg. För flera år sen plockade jag på mig diverse böcker på bibblan, bland annat hans ”Kärlekspizzan”. En underfundig och rolig bok om en kille som börjar skejta för att impa på en tjej. Det där låter som en typiskt dråplig, dagboksaktig handling, men Johan Rundberg har en annan stil. Den bygger inte bara på pinsamheter och att folk gör bort sig, utan det finns finess och djup. Jag föll pladask.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen