Annons

Annons

Annons

Annons

Lund

Insändare
Glädjande att S i Södra Sandby är med oss

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det var med glädje vi läste i Sydsvenskan den 4 mars att Socialdemokraterna i Södra Sandby ansluter sig till den linje som Centerpartiet har drivit i många år, nämligen att dela på kultur- och fritidsnämnden. Vi håller helt med om att det finns svårigheter att ge båda sektorer det fokus de förtjänar i en gemensam nämnd. Precis som Per Olsson (S) tar upp i artikeln så har vi också sett tendenser till att föreningar i de östra kommundelarna hamnar i skymundan.

Annons

Annons

Tyvärr kunde vi också läsa samma dag att Socialdemokraterna i Lunds kommun, genom andre vice ordförande i kultur- fritidsnämnden, är av en helt annan åsikt. Det är tyvärr också detta motstånd vi har mötts av varje gång vi har tagit upp delningsfrågan.

Vi för gärna samtal med Socialdemokraterna i Södra Sandby för att kunna se hur vi tillsammans ska kunna förändra Socialdemokraternas ståndpunkt i denna viktiga fråga. Även om våra partier har olika ideologier så delar vi grund i folkrörelsetanken, där medlemmarnas åsikter är precis lika viktiga som partitopparnas.

Inga-Kerstin Eriksson (C) Kommunalråd

Gert Andersson (C) Ordförande Centerpartiets Sandbyavdelning

Annons

Annons

Till toppen av sidan