Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös rockklubbar samarbetar – startar digital musikfestival i vår

Malmö får en ny musikfestival när stadens arrangörer nu börjar samarbeta. Premiärupplagan av ”Från Malmö” blir helt digital och äger rum redan i april. Drömmen är att skapa ett större fysiskt evenemang där man förvandlar kvarteren på Möllevången till festivalområde.

Måns Katsler (Skånsk Live), Grant Purdy (Kulturbolaget), Totte Lundgren (Kulturbolaget), Viktor Andersson (Babel), Simon Ohlsson (Babel) och Julius Malmström (Nöjesteatern) samarbetar kring nya festivalen Från Malmö. Med i samarbetet finns även Grand Malmö och Folk å Rock.Bild: Lars Brundin
I januari 2020 publicerades ett upprop från Malmös privata konsertarrangörer och organisationen Skånsk Live. Efter år av missnöje med hur Malmö stad och Malmöfestivalen hanterat konkurrenssituationen med de privata arrangörerna gick de nu samman och krävde kontinuerliga samtal med staden och att de bjöds in till att utveckla stadens arrangemang.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen