Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ägarbyte på Mr Java: "Haft planer på detta längre"

Diego och Daniel Fagnani har sålt Mr Java för att flytta utomlands och förverkliga en ny affärsidé. Men det var väldigt viktigt för dem att de nya ägarna behåller deras koncept för kaffebaren.

Diego och Antonio Fagnani har sålt mr Java för att förverkliga en ny idé, i Marbella.
– Vi har haft planer på att sälja och flytta utomlands länge, innan pandemin. Den gjorde att det blev trögare att hitta köpare men när det nu dök upp en köpare som vill behålla konceptet som det är, kände vi att det var ett bra läge att sälja, säger Diego Fagnani.
Han och brorsonen Daniel Fagnani öppnade Mr Java för drygt två år sedan och de har bland annat varit initiativtagare till sommargatan.
– Sommargatan var vår idé. Från början var kommunen helt ointresserad, men sedan gick det igenom. Till att börja med var det bara en bit av Stortorget och sedan växte det till hela gågatan. Det är verkligen något som gynnat alla restauranger här, säger Diego Fagnani.
Det har även hållits quiz-kvällar, karaoke, stand up och live musik på Mr Java.
– Det är nog det som jag är mest stolt över, att vi har satsat jättemycket och livat upp Svedala. Kvällarna med live band drog så mycket folk att alla inte fick plats på vår uteservering utan satte sig på närliggande uteserveringar för att lyssna. Vi har till och med haft Dogge Doggelito här, säger Diego Fagnani.
Antonio Fagnani instämmer.
– Det är jättekul att det verkligen finns ett före och efter oss. Vi har verkligen lämnat ett avtryck i Svedala.
Pandemin har varit tuff för dem och de valde att endast ha take away för att minska risken för smittspridning.
– I början var vi det enda stället i Svedala som följde restriktionerna till fullo. Vi fick sadla om och anpassa oss för att överleva och hittade vår nisch med hamburgare gjorda från scratch, vilket blev väldigt lyckat, säger Diego Fagnani.
De nya ägarna, systrarna Ha Do och Ally Vieng Ly, bekräftar att Mr Java inte kommer att förändras.
– Vi har lovat Diego att behålla konceptet. Han har ju satsat hundra procent av sitt hjärta på Mr Java. Tanken är att bland annat ha live musik och Diego har gett mig en del kontakter, men sedan beror det på pandemin och rådande restriktioner när det blir av, säger Han Do, som bor i Klågerup.
Även inriktningen på hamburgare ska behållas.
– Vi har blivit upplärda av Diego i säkert en hel vecka för att hamburgarna ska bli desamma. Min familj älskar hamburgare, säger Han Do.
De två systrarna driver Asien restaurang på Möllan i Malmö och kommer att ha personal till hjälp för att mäkta med. Så fort alkoholtillståndet är klart öppnas Mr Java i deras regi.
Diego och Antonio Fagnani håller just nu på att starta ett nytt bolag. Så fort det är klart, tillstånd ordnade och vaccinationssprutorna tagna drar de till Marbella för att förverkliga en affärsidé.
– Idén är så bra att jag inget vill säga förrän det är klart, men det är inte inom restaurang- eller musikbranschen. Vi kommer att ha en musikstudio där, men det är inte huvudsaken, utan det är något annat vi satsar på.
Tanken är att deras respektive familjer ska följa med, inklusive Diego Fagnanis mamma.
– Det är bättre livskvalitet och väder i Marbella, säger Diego Fagnani.
Tycker ni att det saknas något i Svedala?
– Erfarenhet av företag. Om jag hade bestämt hade jag låtit biblioteket vara kvar där det är nu och istället låtit en stor aktör, som HM eller Stadium, flytta in i bibliotekets nya lokaler. Sedan hade jag gett den aktören två års gratis hyra, som ett sätt att locka större kedjor och därmed fler människor till byn. Svedala centrum ligger ju inte i centrum och mycket människor till exempel från tågstationen rör sig inte åt centrumhållet. Jag har hört att det var mycket mer liv och rörelse när Ica låg i centrum, säger Diego Fagnani.
– Jag håller med fullständigt. Det behövs mer rörelse i centrum. Om man kunde få alla människor som åker till Ica till centrum istället skulle det gynna näringslivet otroligt, säger Antonio Fagnani.
Gå till toppen