Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hanna Bennison rankas som bäst i världen

Hanna Bennison, världens största talang enligt Goal.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Rosengårds Hanna Bennison är världens största fotbollstalang. Det anser i varje fall sajten Goal, som placerar 18-åriga Bennison på första plats på sin prestigefyllda lista över världens tio mest lovande spelare.
”Med fantastisk teknik och fysik och med näsa för mål belönades hon med A-landskamper i november 2019, mot världsmästaren USA. Milstolparna har sedan fortsatt komma för 18-åringen, som gjorde sitt första Champions League-mål i december”, skriver Goal i sin motivering.
Den gångna säsongen hade Bennison skadeproblem och det, tillsammans med hård konkurrens, gjorde att hon bara spelade från start i fem allsvenska matcher. I år, däremot, siktar hon på mer.
– Jag vill ta en startplats i Rosengård och spela mycket. Sedan vill jag komma med till A-landslagssamlingarna. Det är mina största mål, säger hon till Aftonbladet.
Barcelonas Ansu Fati toppar listan på herrsidan.
Gå till toppen