Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sydamerikanskt konditori vid Möllan satsar på alfajores

Nästa vecka får Malmö och Möllevången ett sydamerikanskt konditori vars specialitet är alfajores gjorda på mördeg och dulce de leche.
– Vi har saknat dem mycket här i Sverige, så varför inte göra dem själva, säger Silvia Cardozo.

På La Dulcita kommer argentinska alfajores att vara specialiteten. "Argentinska alfajores är en mördegskaka som man fyller med kolakrämen dulce de leche. Sen kan man ha olika överdrag. I de här tre har vi kokos, mörk choklad och vit choklad", säger Silvia Cardozo.Bild: Jonas Gillberg
Har du någonsin varit utomlands länge och hittat ett bageri som säljer svenska kanelbullar? Silvia Cardozo känner igen den känslan eftersom hon själv är uppvuxen i Sverige med kanelbullar, men hennes argentinska arv gör att hon känt samma sak om alfajores.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen