Annons

Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Sydamerikanskt konditori vid Möllan satsar på alfajores

Nästa vecka får Malmö och Möllevången ett sydamerikanskt konditori vars specialitet är alfajores gjorda på mördeg och dulce de leche.

– Vi har saknat dem mycket här i Sverige, så varför inte göra dem själva, säger Silvia Cardozo.

På La Dulcita kommer argentinska alfajores att vara specialiteten. "Argentinska alfajores är en mördegskaka som man fyller med kolakrämen dulce de leche. Sen kan man ha olika överdrag. I de här tre har vi kokos, mörk choklad och vit choklad", säger Silvia Cardozo.

Annons

Har du någonsin varit utomlands länge och hittat ett bageri som säljer svenska kanelbullar? Silvia Cardozo känner igen den känslan eftersom hon själv är uppvuxen i Sverige med kanelbullar, men hennes argentinska arv gör att hon känt samma sak om alfajores.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan