Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter succén: Speljätten utökar samarbetet

"Pokémon go" blev en enorm succé när det lanserades 2016. Nu satsar företaget bakom, Niantic, på att omvandla fler Nintendo-titlar. Arkivbild.Bild: Amr Alfiky/AP/TT
Efter pokémon kommer pikmin. Nintendo och Ninantic meddelar att de kommer att samarbeta för att göra fler appar av Nintendos mer eller mindre välkända spelfigurer. Först ut är pikmin, små färgglada varelser med blommor på huvudet som senast sågs i den uppfräschade versionen av ”Pikmin 3” som släpptes till Nintendos handburna konsol Switch i höstas.
I ett pressmeddelande säger Nintendo-legendaren Shigeru Miyamoto, som ligger bakom spelserier som ”Mario”, och ”Zelda”, att man vill ”erbjuda en upplevelse som är annorlunda jämfört med traditionella spel”.
Ninantic har tidigare utvecklat mobilsuccén ”Pokémon go” för Nintendos räkning och även det kommande ”Pikmin”-spelet kommer att ha stark koppling till att röra sig i den verkliga världen.
Gå till toppen