Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Leve bygger ut med konditori och veganska bakelser

Bageri Leve utvidgar och blir även konditori. De har redan tagit över grannlokalen och kommer att slå ihop dem för att kunna öppna i större storlek i höst. Då med ett veganskt bakverksexperiment i veckan och färre sittplatser.

Didrik Persson och Martin Westin har bestämt sig. De ska stanna på Östra Rönneholmsvägen och växa där istället för att öppna fler bagerier. "Skulle man starta ett centralbageri och börja skicka det vi bakat runt i stan tror vi att det hade varit förödande för kreativiteten. Vi vill vara på plats och möta kunderna och få feedback varje dag. Dessutom kan de som står i butiken utvecklas och lära sig mer om produkterna", säger Martin Westin.

Bild: Lars Brundin

Annons

Sedan Bageri Leve öppnade 2017 på Östra Rönneholmsvägen nära Triangeln har de blivit lite av en framgångssaga inom Malmös matscen. Genom att inte öppna förrän klockan 11 ställde de om bröddygnet och kunde få rimliga arbetsvillkor, men inte bara det.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy