Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjuåring dödades i Myanmar

En sjuårig flicka sköts ihjäl i Myanmars näst största stad Mandalay på tisdagen. Rädda Barnen oroas över situationen i landet.

Våldsamheter har skakat Myanmar sedan början av februari.Bild: AP/TT
Sjuåringen är det yngsta dödsoffret i våldsamheterna som skakar landet sedan början av februari.
Enligt flickans syster satt hon i sin pappas knä i hemmet när de blev beskjutna.
Rädda Barnen säger att över 20 barn mist livet mist livet till följd av de oroligheter som utbrutit sedan protesterna mot militärkuppen inleddes.
”Vi är förskräckta över att barn fortsätter att vara bland målen för dessa dödliga attacker mot fredliga demonstranter. Dessa barns död handlar särskilt om att de enligt uppgift dödades medan de var hemma, där de borde ha varit säkra”, skriver Rädda Barnen i ett uttalande.
Organisationen oroas också över att hundratals unga personer som är frihetsberövade. Minst 17 barn uppges ha godtyckligt gripits.
”Fängelse är ingen plats för ett barn och att vara frihetsberövad är troligtvis extremt traumatiskt, speciellt för unga barn som redan kämpar mot rädsla och de skador som de här våldsamma tillslagen orsakar”.
Gå till toppen