Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Taxiförare döms till fängelse efter dödsolycka

En taxiförare döms för att ha kört åt fel håll på E4 utanför Uppsala och orsakat en olycka där tre personer omkom. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En taxichaufför har dömts till tre års fängelse efter en olycka på E4 utanför Uppsala i oktober 2019 där tre personer miste livet, skriver UNT.
Kollisionen skedde nattetid i södergående körfält, inte långt från en av påfarterna till E4. En personbil med fyra personer frontalkolliderade med taxibilen och en kvinna och två män omkom i olyckan. Ytterligare en man skadades svårt.
Den åtalade taxichauffören döms i Uppsala tingsrätt för vållande till annans död, vållade till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Utöver fängelsestraffet ska han även betala totalt 400 000 kronor i skadestånd till den man som överlevde kraschen samt till anhöriga till dödsoffren.
Mannen nekar till brott, men tingsrätten stödjer sin dom på taxibilens gps som visar att chauffören girat 170 grader och kört norrut i södergående körfält. Efter några hundra meter frontalkrockade han med den andra bilen.
Gå till toppen