Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nästan färdiglagad hämtmat – nya krogtrenden i Lund

Vedeldad pizza som garneras och värms där hemma. En lyxigare trerättersmeny med restaurangtouch som du själv lägger sista handen vid efter instruktioner.
I tider av restriktioner har nästan färdig hämtmat dykt upp som alternativ.

”Premiären var över förväntan. Vi hade över sextio förbokade kit. Sedan har det bara fortsatt”, säger Simon Talevski som driver restaurangen i stadsparken. Här tillsammans med pizzabagaren Hamodi Alwais.Bild: Görel Svahn
Trots generösa ytor utomhus där gästerna kan sitta en bra bit i från varandra har även restaurangen i Stadsparken drabbats av coronarestriktionerna. För att rädda omsättningen satsar krögaren Simon Talevski på pizzakit där pizzabottnarna av surdeg bakats nästan färdiga i vedugn. Kunderna garnerar och slutgräddar pizzan där hemma på högsta värme.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen