Annons

Annons

Centrumkollen

Nästan färdiglagad hämtmat – nya krogtrenden i Lund

Vedeldad pizza som garneras och värms där hemma. En lyxigare trerättersmeny med restaurangtouch som du själv lägger sista handen vid efter instruktioner.

I tider av restriktioner har nästan färdig hämtmat dykt upp som alternativ.

”Premiären var över förväntan. Vi hade över sextio förbokade kit. Sedan har det bara fortsatt”, säger Simon Talevski som driver restaurangen i stadsparken. Här tillsammans med pizzabagaren Hamodi Alwais.

Annons

Trots generösa ytor utomhus där gästerna kan sitta en bra bit i från varandra har även restaurangen i Stadsparken drabbats av coronarestriktionerna. För att rädda omsättningen satsar krögaren Simon Talevski på pizzakit där pizzabottnarna av surdeg bakats nästan färdiga i vedugn. Kunderna garnerar och slutgräddar pizzan där hemma på högsta värme.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy