Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förare vill bli frikänd efter dödskrasch

Även föraren av den bil som orsakade fyra tonårspojkars död överklagar nu tingsrättsdomen. Den 20-åriga kvinnan vill i första hand bli frikänd helt.

Singelolycka vid Sörfors, strax utanför Sundsvall, i slutet av maj förra året krävde fyra tonårspojkars liv.Bild: Mats Andersson / TT
Det var i början av mars som den 20-åriga kvinnan dömdes av Sundsvalls tingsrätt för bland annat grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Detta efter att ha kört en bil som gick av vägen och kraschade i Sörfors i maj förra året, skriver Helahälsingland.se.
Fyra tonårspojkar dog vid olyckan, medan föraren och en tonårsflicka skadades allvarligt.
Tingsrätten dömde kvinnan till två månaders fängelse samt skyddstillsyn. Därutöver dömdes hon även till att betala 77 000 kronor i skadestånd till tonårsflickan.
I förra veckan överklagade åklagaren domen, eftersom denne tyckte att domen var för lindrig, och nu gör alltså föraren samma sak, men i hopp om att bli helt frikänd.
– I första hand yrkar vi på att hon ska frikännas och i andra på att brotten ska bedömas som brott av normalgraden. Vi har även bestridit motparternas yrkande om skadestånd. Det är alltså samma inställning som i tingsrätten, säger kvinnans advokat Fredrik Burvall till Helahälsingland.se.
Gå till toppen