Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Frankrike: Britterna ägnar sig åt utpressning

Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian. Arkivbild.Bild: Bilal Hussein/AP/TT
Frankrike anklagar Storbritannien för att ägna sig åt ”utpressning” av EU gällande leveranser av vaccin mot covid-19.
– Storbritannien har satt en stolthet i att vaccinera brett med en första dos, men de har fått problem med den andra dosen, säger utrikesminister Jean-Yves Le Drian till radiokanalen France Info.
– Man är vaccinerad när man har fått båda doserna. I dag har lika många fransmän som britter fått båda doserna, fortsätter han, och uppmanar regeringen i London att sluta ett samarbetsavtal med EU om leveranser från Astra Zeneca.
Relationen mellan EU och Storbritannien har försämrats den sista tiden, vilket till stor del hänger ihop med ett bråk om distribution av vaccin och hot om exportstopp.
– Man kan inte hålla på så här, och utpressa folk, bara för att man hade så bråttom med att ge folk en första dos, och nu står där handfallen utan att kunna ge folk den andra, säger Le Drian.
Gå till toppen